29-06-2015

Kyholm er blevet til Fynshav. Hun blev indsat på ruten Bøjden – Fynshav 13. marts 2015, hvor den har erstattet Odin Sydfyen. Odin Sydfyen er herefter blevet solgt til Ålandsøerne, hvor den skal sejle indenrigs.

Fynshav er blevet indsat med nyrenoveret kundeområder. Den har fået den helt store overhaling. Den byder på helt nyt pendlerområde, hvor den tilbyder gratis Wi-Fi.

Efter den måneds værft ophold har den også fået:

 • Moderniseret passagerområder
 • Nye møbler
 • Dens shop område er lavet stører
 • Nye toiletter
 • Nye saloner til familier med børn og hund
 • Færgens maskineri har fået den helt store overhaling

Fynshav er blevet rutens primær færge. Den har fordoblet kapaciteten på ruten. Den vil tage 90 biler samt 550 passagerer med.

I sommerperioden, vil den blive assisteret af Frigg Sydfyen, som stadig er på ruten. Den står også for at skal have opgraderet dens områder på et tidspunkt.

31. maj 2015


Min kæreste og Johnni som jeg har hjemmesiden sammen med, var med på Bøjden – Fynshav overfarten, og der fik min kæreste taget nogle billeder ombord på Fynshav.

18. maj 2014


I forbindelse med Nordic Ferry Service skiftede navn til Færgen, har de også lavet om på farverne på deres færger. De er blevet malet om efterhånden som de er kommet på værft. Den seneste er Hammerodde, som skulle være den sidste i rækken. Men her i pinsen har Johnni været på tur til Kalundborg, hvor han fangede Kyholm der kom ind med dens nye farve, samt Kattegat som ligger i baggrunden.

På Samsø snakkes der om de vil bygge en færgehavn i Ballen, hvor færgen til Sjælland skal sejle ud fra. Nu sejler den om spidsen af Samsø og ligge til på siden mod Jylland, men ved at ligge den til Ballen, vil der kunne skæres en halv time af. Men hvornår og om det sker, ved vi ikke, det er bare hvad vi har hørt.

13. september 2013


Vi var nede og skulle tage billeder af færgen Kattegat inden sejladsen blev indstillet. Og da vi kom, havde Kyholm lige lagt fra, så vi greb chance for flere billeder af den.

4. april 2012


Johnni var en tur i Kalundborg, og fik skudt nogle nye fine billeder af Kyholm.

23. august 2009


Kyholm sejler imellem Samsø og Kalundborg. Den er den ene af to færger som sejler til øen. Kanhave sejler fra Sælvig til Hou i Jylland. Den sejler for rederiet Nordic Ferry Service, som også driver ruterne:

 • Bøjden – Fynshav
 • Fanø – Esbjerg
 • Ystad – Rønne
 • Rønne – Køge
 • Spodsbjerg – Tårs

Info…

Navn: Kyholm

Kaldesignal: OZPH

IMO nr.: 9183025

Længde: 69,2 m

Bredde: 14,8 m

Dybgang: 3,2 m

Personbiler: 90

Passagerer: 550 sommer. 390 vinter

Overfartstid: 1 t. 50 min.

Bygget: 1998

Motor: 2.866 kW

Tonnage: BT 3.380 – NT 1.014

Fart: 14,8 Knob

Værft: Ørskov Christensen Staalskibsværft. Danmark

Foto: FærgeGalleriet.dk

Tidligere navne…

2015->     Fynshav

1998->     Kyholm