5. maj 2023

Vores rigtig søde nabo venner, er på tur i Norge med Cruise færgen Crown Seaways. Billedet er taget, da de er lagt til kaj i Oslo – Norge Storebededag morgen 2023. De er så søde og har sendt billedet til os.

[h3]24. juni 2018[/h3]

[break]

Crown Seaways på vej til Oslo fra København. Her er den nordgående ud for Ålsgårde. Siden de sidste billeder, var skroget malet en lysere blå farve. Men nu er den mørkere. Så må vi lige have nogle nye billeder af den.

Den kommer godt nok tit. Så mulighederne er mange, men vi sad og ventede på nogle andre skibe, så blev det i dag.

[h3]20. juli 2014[/h3]

[break]

Crown Seaways der ankommer til Amerika Kaj, hvor man ved Lange Linie kan se MSC Orchestra og Marina, der er ankommet kort for inden. Nederst i billedet, kan Jeppe ses på vej til Ven

[h3]1. maj 2014[/h3]

[break]

Crown Seaways kommer ind efter turen fra Oslo. Den tur op til Oslo hvor Krumtappen eksploderede på skibet. Her er vi inde en morgen og se den nye krydstogtkaj som skal åbne i morgen. Den video der er, ryster lidt, for det stormede meget. Selv om kamera stativet er robust, gav det sig alligevel da vi stod op i udsigtstårnet de har lavet der inde 🙂

[h3]2. maj 2013[/h3]

[break]

Crown Seaways er en Cruisefærge, som sejler imellem København og Oslo. Den sejler både med rejsende til Norge / Danmark og passagerer som bare tager turen op og hjem igen for hyggens skyld. Delvist den sejler fra København ex. fredag kl. 17:00 og ankommer igen til København søndag formiddag.

Crown Seaways er oprindeligt bestilt af rederiet Euroway og hed den gang Thomas Mann og skulle sejle imellem Malmö i Sverige og Travemünde i Tyskland. Den rute blev dog aldrig ført ud i livet, og DFDS købte så færgen samme år og omdøbte den til Crown Of Scandinavia.

Den startede med at sejle fra København, og lavede derefter et stop i Helsingborg i Sverige, hvor den derefter fortsatte mod Oslo i Norge. DFDS valgte dog i 2006 at stoppe anløbet i Helsingborg, men man kan jo også sige, med de forbindelser der er i dag, tager det ikke langtid at komme fra Sverige og til havnen i København, toget stopper jo nærmest lige “over for”.

I januar blev det så Crown Of Scandinavia’s tur til at få det nye efternavn. Da den var i dok, blev den malet i rederiets nye farve samt fik lavet: Of Scandinavia om til Seaways, hvilket Pearl Seaways allerede havde hedet i lidt tid.

Info…

Navn: Crown Seaways

Kaldesignal: OZXRA6

IMO nr.: 8917613

Længde: 171,32 m

Bredde: 28,20 m

Dybgang: 6,3 m

Passagerer: 2.136

Personbiler: 450

Bygget: 1994

Motor:

  • 4 stk. Pielstick Diesel. 26.400 kW
  • 4 stk. Wärtsilä Diesel. 8.180 kW

Tonnage: BT 35.498 – NT 21.021

Fart: 21,5 Knob

Værft: Sour Brodogradevna Industija. Kroatien

Foto / Video: FærgeGalleriet.dk

Tidligere navne…

2013->     Crown Seaways

1994->     Crown Of Scandinavia

1994->     Thomas Mann

[break]