[h3]30. oktober 2010[/h3]

[break]

Allure er verdens største krydstogtskib i 2010, og findes i Royal Caribbeans hjemmeside Oasis klasse.

Allure of the Seas er søsterskibet til Oasis of the Seas som sejlede sin jomfrurejse 30. oktober 2009. Den gang var Oasis of the Seas verdens største krydstogskib, men det er den ikke mere. Allure of the Seas er en anelse større, selv om det er to ens skibe. Men det er nok til Oasis ikke har rekorden på det område mere. Specifikationerne om skibene står dog ens på Royal Caribbeans hjemmeside, på trods af forskellen.

Det var ellers meningen at vi ikke skulle der ned, men nu kom dagen, og det trak alligevel i os. I år valgte vi at prøve et nyt sted, Røsnæs ud for Kalundborg, det var et rigtig godt sted, og man er oppe i højden så man har et godt udsyn. Sidste år var vi nede ved Storebæltsbroen, og der var et stort opbud af mennesker, og det siges der har været lige så mange i år, men der hvor vi stod, fik vi nogle gode aftensbilleder, trods regn og dis. Vi fik også en video som kan ses neden for.

Allure of the Seas er annonceret til at blive sat i drift december 2010. Den er blevet bygget på værftet i Turku Finland, hvor også Oasis of the Seas også er bygget. Dem sidste tid imens Oasis of the Seas lå næsten færdigbygget på værftet, kan du se Allure ligge side om side. Allure havde ligeledes hæve/sænke skorstene, ellers ville den heller ikke kunne komme under Storebæltsbroen, Men da den er kommet op til hvor vi står, har den hævet dem igen.

I Oasis klassen er der ved denne dato:

  • Allure Of The Seas
  • Oasis of the Seas

Info…

Navn: Allure of the Seas

Kaldesignal: C6XS8

IMO nr.: 9383948

Længde: 360 m

Bredde: 47 m

Dybgang: 9 m

Passagerer: 5.400

Besætning: 2.384

Kahytter: 2.700

Kahytskategorier: 37

Dæk: 18

Bygget: 2010

Motor:

  • 6 stk. Wärtsilä Diesel. 97.020 kW
  • 3 stk. Azimuth

Tonnage: BT 225.282 – NT 242.999

Fart: 22 Knob

Værft: STX Turku. Finland

Foto / Video: FærgeGalleriet.dk

[break]