[h3]23. april 2014[/h3]

[break]

Vi var nede og se hvordan det er gået efter stormen, rettere sagt, det er vi tit. Men det er blevet rigtig godt som de har ryddet op og repareret de ting som gik i stykker. Her er et par enkelte billeder om hvordan det er kommet til at se ud. Det lille hus ude ved roklubben, er dog ikke etableret endnu. Spørgsmålet er om det bliver.

[h3]28. december 2013[/h3]

[break]

Var ude og handle med nevøen, og vi måtte lige ned og inspicere Gilleleje havn efter stormen, og se lidt på skaderne, som ikke var et kønt syn. Der bliver noget at rette op på. Vi måtte lige have nogle billeder til arkivet, for når det hele er lavet, er det jo sjovt at kunne se tilbage på den gang. I denne om gang er der billeder af det manglende kajakhus ude ved sejlklubben, som ligger ude på molen.

[h3]8. december 2013[/h3]

[break]

Vi blev i år ramt af århundredets værste storm. Det var en storm som racerede Danmark d. 5 – 6 og halvdelen af d. 7 december 2013. Det var en storm som blev til oppe ved Island, og trak ned over Danmark den 5 om formiddagen.

Den bragte ikke kun storm med sig, men også stormflod som aldrig er oplevet før. Pga. stormen blæste mod Vestjyllands kyster, steg vandstanden i de indre farvande kraftigt. Den pressede vandet nord om Danmark, op i Skagerrak. Og efter vinden drejede, blev vandet yderlige presset ned i Kattegat, hvor den gav forhøjet vandstand på steder op til næsten 2 m over daglig vande.

For os betød det her i Gilleleje at vandet i Gilleleje havn og kyster steg kraftigt, og sammen med stormen raserede den mildest talt Gilleleje Lystbådehavn. Den er blevet smadret for mange millioner kroner, hvor også dem som ikke har fået taget deres både op, har fået smadret deres, da de har revet sig løs i stormen.

Som du kan se på billederne, bliver de nærmest kastet rundt, og mange bliver kontinuerligt kastet mod land. Vi kunne ikke dy os for at skulle ned og se hvordan det stod til under stormen, og vi var heller ikke de eneste.

Det er et sørgeligt syn, der er så meget som er blevet ødelagt. Selv ned langs kysten har stormen ædt af kyststrækningen. Ved Gilleleje fyr, er trappen også blevet ødelagt, på vej mod Hornbæk er et stykke af fortovsstrækningen også ædt af stormen. Vi var i Helsingør Lørdag morgen, og der var vejen ind i Helsingør nærmest en grusvej. Så det er gået hårdt ud over kysterne. Ikke mindst i Isefjorden er det gået hårdt ud over bla. Frederikssund, da vandet har skullet passerer kronprins Frederiks bro og ikke mindst i Holbæk. Ja det er stort set alle steder langs fjordes breder at vandet er gået over.

Og ikke nok med det, Da vandet er begyndt at trække sig tilbage, er vandet gået ind ved Skibby, som lige nu døjer under vandets tilbagetrængen.

Det har været en hård om gang, som ikke vil blive glemt de næste mange år.

[h3]Strandvejen imellem Hornbæk og Ålsgårde 7. december 2013[/h3]

[break]

Vandet som har ædt af kysten imellem Hornbæk Plantage og Ålsgårde.

[h3]Gilleleje Havn efter stormen 8. december 2013[/h3]

[break]

Nu hvor det hele er ovre, var vi en tur ved havnen for at se skadernes omfang, nu vandet har trukket sig. Det er et sørgeligt syn, og der vil blive meget at rydde op. Det bliver spændende om de når at genetablere det til sæsonen 2014.