[h3]18. august 2016[/h3]

[break]

Vi sad og kikkede billeder fra vores tidligere ferier, denne her er dog ikke så gammel, det er billeder fra vores ferie i 2016. Der var vi i Nysted på Lolland, og kørte rundt og så på områder, incl. Nakskov.

Her på billederne kan man se det gamle færgeleje i Nakskov. Der sejlede den gamle rute imellem Langeland og Lolland. Det er en handelsrute som blev etableret tilbage i 1500 tallet, hvor de sejlede gods mellem Spodsbjerg – Tårs. ( Spodsbjerg på Langeland og Tårs på Lolland ). 

Men i 1869 udvides ruten, så de sejler imellem Spodsbjerg – Korsør og Tårs. Det var selskabet “Det forenede Dampskibsselskab for Langeland og Lolland”. Det var et rederi, hvor godsejere, greven og en række købmænd stod for det. Rederiet blev dannet af skibsreder Emil Petersen. 

I 1884 kommer der endnu færgefart, som sejler Spodsbjerg – Nakskov. Det er rederiet SFDS. Men det bliver med tiden for stor en konkurrence mod dem som allerede sejler på ruten, så de må indstille ruten Spodsbjerg – Korsør og Tårs.

Men der har jo været færge på ruten i mange år, de sejle helt op til 1975, hvor ruten blev flyttet fra Nakskov, så den i stedet for kom til at hedde Spodsbjerg – Tårs som vi kender den i dag. Samtidig med blev overfartstiden reduceret fra 90 minutter til kun 45 minutter.

SFDS sejlede op til 1996, hvor DSB ( Danske Stats Baner ) køber aktierne i SFDS, og overtager sejladsen. De sejler så helt op til 2008, hvor både ruten og dens tilhørende færger, bliver opkøbt af Clipper Group A/S, hvilket var med i Bornholmstrafikken under navnet Nordic Ferry Service. De driver ruten videre under Langelandstrafikken. 

Den er dog ikke under dette navn særlig længe, for igen i 2010 ændre Nordic Ferry Service navn, nu skal de hedde Færgen, og alle deres ruter skifter navn, så den ender på færgen, henholdsvis, denne rute kommer til at hedde LangelandsFærgen.

Men nu bliver det spændende, for i forbindelse med Mols Linjen har fået besejlingen af Bornholmerruten, forlyder det, at de har overtaget samtlige af Færgens ruter, og det er jo så også den her. Så bliver det spændende hvis det er sandt, hvad den så kommer til at hedde, vores bud er LangelandsLinjen, men nu må vi se.