maj01

Stena Voyager fra 1996 slæbes til ophugning i Landskrona 2. maj 2013

Nyheder Share this post

Mai Mols ved Odden havn 7. maj 2010Den ene af Stena Lines katamaraner slæbes nu til ophugning i Landskrona. Det er Stena Voyager fra 1996 som ikke er tidsvarende mere. Som vi alle ved, er brandstofpriserne høje, hvilket gør de er for dyre i drift. Stena Line udfasede dem allerede tilbage i 2011, og den har siden været oplagt.

Nu venter de på at der kommer en slæbebåd til Belfast, hvor Stena Voyager lige nu ligger oplagt, den skal derefter slæbe den til Landskrona. Slæbebåden vil være, Anchor handling vessel AGAT hvad vi kan finde ud af fra diverse færgeforum, og søger man på den, har den kurs til Belfast. Nu håber vi dog den kommer forbi her imens det er lyst, så vi kan få et sidste syn af den.

Mols Linien har også sådanne færger til salg, bare en anden model, men også med GasTurbiner som er for dyre i drift som ved Stena Voyager.

Vi erfarede for tid siden at de var blevet oplagt i Ebeltoft i forbindelse med chartringen af KatExpress 1 og den senere KatExpress 2. Mols Liniens Mai Mols og Mie Mols ligger stadig til salg.

Anchor handling vessel AGAT kan du følge her…