aug14

Queen Mary 2 på besøg i Helsingør 15 august 2012

Nyheder Share this post

Queen Mary 2Så får Helsingør igen besøg af den prægtige Ocean Liner Queen Mary 2. Hun ligger i skrivende stund kl. 00:55 ud for Göteborg i Sverige med en hastighed på 21,3 knob, hvor hun passerer Peal Seaways som har kurs mod Oslo.

Queen Mary 2 anløber kun Helsingør den ene gang i år. I 2011 var der et anløb og i 2010 var der to.

Krydstogtskibet Queen Mary 2 har en længde på 345 meter og en brede på 39,93 meter, hun er bygget i 2004 og drives af rederiet Cunard. Deres flåde tæller også Queen Victoria og Queen Elisabeth.

Ved dette anløb vil hun ligge til ved Reden, som er ved Scandlines Terminalen for biler, kører man imod den, kan man ikke undgå at se skibet.

Queen Mary 2 ligger ved Helsingør fordi Lange Linie havnen ikke er dyb nok til at modtage hende.
Gæsterne vil blive sejlet ind til kongekajen, som i øvrigt er blevet renoveret og gjort rigtig flot med ny belægning. Gæsterne vil blive sejlet ind i små tenderbåde og blive sat af på en flydebro. Der vil holde busser som kører gæsterne rundt, de kan også vælge at besøge Helsingør, og måske tager nogle gæster Scandlines til Helsingborg, Sverige.

Der kommer ikke så mange krydstogt anløb i Helsingør, men vi her på FærgeGalleriet, så gerne der gjorde. Ikke mindst fordi det er tættere på, men lige så meget for oplevelsen.