[h3]30. januar 2021[/h3]

Povl Anker anløber Køge Havn. Det gør den, fordi Sverige har lukket for transit af besøgende til Bornholm, via Ystad-Rønne. Dog skulle de efter sigende åbne igen på mandag. 

Det er jo perfekt, Covid-19 har da nu bragt én god ting med sig. Da vi ikke bare lige kommer forbi Bornholm, så har det nu lykkedes at få Povl Anker i dens nye farver. Helt nye er det jo ikke, malingen er ny, men farverne havde den jo i tidernes morgen. Jeg synes det er så fedt at Mols Linjen bevarer færgen, og har renoveret den, så den kan leve mange år endnu. 

Det var dog en noget kold fornøjelse. Min kæreste og jeg, var på langfart, -1 grad, men det føltes sandelig noget mere. Men… men… men… Frost vejr er godt at tage billeder i, så er vejret dejligt klart. Nok om det. Billederne kom i kassen, og det var en god tur, det er hovedsagen.

Nederst på siden, er der en video, af Povl Anker der ankommer.

[break]

[h3]31. august 2018[/h3]

Så sejlede Leonora Christina sin sidste tur på ruten Rønne – Ystad. Den sidste færge ankomst for rederiet Færgen, og en æra sluttede i dag kl. 22:08

Villum Clausen, Leonora Christina, Hammerodde og Povl Anker har sejlet deres sidste ture. Dog bliver Povl Anker på øen, Mols Linjen har købt den, og den vil nu sejle for dem.

I morgen tidlig, vil det være Mols Linjens Hammerhus og Express 1, som vil sejle som Bornholmslinjen. 

Vi har set med, og har lidt billeder fra hendes sidste ankomst. Vi har delt dem, da det er et specielt øjeblik, som aldrig vil ske mere.

Selv jeg som sad og så med, fældede faktisk en tårer. Jeg har ikke et personligt forhold til dem, men alligevel er det vemodigt. Men godt de sejler videre på de øvrige ruter. 

Nu hilser vi Bernholmslinjen velkommen, og glæder os til at få billeder af deres færger snart.

[break]

[h3]3. december 2016[/h3]

Juleskib i Køge, en hyggelig begivenhed, som lakker mod sin ende. Dette års Juleskib, bliver det sidste, da næste år er aflyst, pga. Mols Linjen skal overtage ruten i 2018. Færgen har tabt besejlingen af ruten, så man kan se i år, er der ekstra run på til begivenheden. Det kan godt være vi er mange ombord, men der er simpelthen bare en stemning som skal opleves. Da det afholdes på Povl Anker, bliver billederne også lagt ind her.

[break]

[h3]6. august 2015[/h3]

På vores ferie til Bornholm, fik vi muligheden for at få billeder af Povl Anker. Deres færger kommer jo ikke så tit op igennem vores sund, så at kombinere ferie og foto sammen, var jo perfekt.

De første billeder er fra ankomst dagen, der ligger Povl Anker ved dens kaj, hvor den ligger når den ikke er i brug.

I de dage hvor vi var der, sejlede den en daglig tur til Sassnitz i det tidligere Østtyskland.

De andre billeder i serien, er fra vores hjemrejsedag. Der sad vi på havnen og nød de sidste timer inden vores afgang. Så alt imens vi sad der, kom Povl Anker ind, det kunne jo ikke være mere perfekt. Den ligger til, samme sted som Hammerodde gør. På det her tidspunkt er Hammerodde kort tid forinden afgået mod Køge.

Povl Anker afløser også af og til på Rønne Ystad overfarten. Bliver vejret helt uterligt og Katamaranfærgerne ikke kan klare servicen mere, kan de bruge Povl Anker, indtil det er så meget, så den også må give op.

Povl Anker er opkaldt efter sognepræsten i Rutsker og Hasle, Povl Hansen Anker. Han var aktiv i oprøret mod det svenske styre tilbage i 1658. Povl Anker er ligeledes været brugt som kulisse til filmen “Til døden os skiller” i 2006.

Povl Anker er også søsterskib til Jens Kofoed som de også havde en gang. Den er dog solgt til anden rute i 2005.

[break]

[h3]30. november 2013[/h3]

Igen i år er Færgen’s passagerfærge Povl Anker Juleskib i Køge. Den ligger ved kajen ved siden af Hammeroddes havneleje. Vi har set de øvrige år der har været julemarked om bord, men har ikke selv været nede og se det. Det fik vi så i år. Det var noget af en oplevelse, hvis man vel og mærket er til den slags.

Der var boder med:

 • Spegepølser
 • Sennep
 • Fisk
 • Bolcher
 • Øl i flere afskygninger
 • Vin
 • Nisser
 • Trolde
 • Glasting
 •  Halskæder
 • Færgens forretning var åben
 • Salt i flere afskygninger
 • Syltetøj
 • Hjemmestrik

Jamen hvad der næsten ikke var af ting. Der var meget mere end nævnt her. Det var så hyggelig en atmosfære, det var roligt, folk maste ikke rundt, og en ting jeg især bemærkede og synes var fint, at imellem boderne, kunne folk side og nyde glög, et glas vin eller vand, alt imens det hele foregik. Det var rigtig hyggeligt.

Hvad angår parkering, var det perfekte forhold. Der var pladser ved terminalen, der holdt vi dog ikke, men ved Køge station er der en kæmpe parkeringsplads, og der fra har der ikke været meget mere end 500 m. at gå.  Det var lige ud af vejen, så kom du der til.

Det startede i dag den 30. november 2013 kl. 10:00 – 18:00 og søndag d. 1 December fra kl. 10:00 – 16:00.

[break]

[h3]28. juni 2011[/h3]

En aften vi sad og kikkede på Marinetraffic, dukkede Povl Anker op på skærmen, den var i færd med at passere ned gennem sundet, så a stig af sted i en hvis fart, den chance skulle ikke smutte forbi.

Povl Anker sejler for rederiet Færgen, som før har heddet BornholmerTrafikken.

Info…

Navn: Povl Anker

Kaldesignal: OYRA2

IMO nr.: 7633143

Længde: 121,17 m

Bredde: 24,50 m

Dybgang: 5,15 m

Passagerer: 1.500

Køjer: 336

Personbiler: 260

Banemeter: 515 m

Største fri tilkørselshøjde: 4.1 m

Fri tilkørselsbredde: For: 5,44 m – Agter: 4,8 m

Bygget: 1978

Motor: 4 stk. Alpha Dieselmotorer på hver 3.118 HK – 12.472 HP

Tonnage: BT 12.358 – NT 4.376

Fart: 19,5 Knob

Værft: Aalborg Værft A/S. Danmark

Foto / Video: FærgeGalleriet.dk