[h3]29. oktober 2015[/h3]

[break]

Vi har fået tilsendt to flotte billeder af Nekseløfærgen, af Ann Søgaard Jacobsen, samt hun har fortalt en masse om overgangen til deres nye færge.

” Nekseløfærgen er blevet navngivet ved et vellykket arrangement, d. 3 maj 2014. For færgen skulle kunne ligge til, er broklappen i Havnsø blevet gjort længere og elektrisk, samt på Sejerø, ligger Nekseløfærgen til i det gamle leje, som færgen William Jørgensen brugte. Der var den eneste ændring, at broklappen blev gjort elektrisk. Det for mandskabet kan betjene den fra færgen”

Tak for de gode oplysninger. Vi havde selv snakket om, hvad kan der være blevet ændret.

[h3]6. april 2014[/h3]

[break]

Nekseløfærgen er nu kommet til at sejle imellem Nekselø og Havnsø, med afløser ture til Sejerø når Sejerøfærgen er på værft. Dens første navngivnings ceremoni måttes aflyses pga. dårligt vejr.

Efter navngivningen, vil den starte op som afløserfærge for Sejerøfærgen ind til 11 april, den skal på værft i Søby, for at få skiftet to motorer.

Fra påske skulle Sejerøfærgen være tilbage, og de to færger skulle sejle på deres egne ruter igen.

Den er blevet ombygget på Søby værftet, hvor ved vores syn, at bovporten er blevet svejset til, så af og på læsning sker agter af færgen. Den ligger til i den gamle Nekselø færges leje, som højest sandsynligt er ombygget til den nye færge.

[h3]31. oktober 2013[/h3]

Agersøfærgen er bygget med en stor og høj bovport, så den bedre kan klare høj sø, i modsætning til øvrige ø-færger, hvor de er mindre i det. Den sejlede på ruten Agersø – Stigsnæs ind til 31. august 2012, hvor den 1. september 2012 blev afløst af den nyere færge Agersø III.

Rutens tidligere færge, sejler som veteranfærge. En gruppe mennesker i Frederikssund har valgt at bevare den. Mange af de mindre færger går jo til, efter hånden som de bliver skiftet ud med nye og mere tidsvarende. Veteranfærgen Skælskør sejlede fra 1914 og frem til 1960 imellem Frederikssund og Agersø. Den var bygget på Ring Andersens Skibsværft i Svendborg i 1914.

Agersøfærgen har tidligere sejlet ud fra Skælskør, inden den blev rykket til Stigsnæs. Men da den nye Agersø III blev indsat, blev Agersøfærgen oplagt i Korsør med henblik på salg. Den 30. januar 2013 besluttede Kalundborg kommune at købe færgen, hvor den så skal sejle imellem Havnsø og Nekselø. Den ligner den nuværende Sejerøfærge, så der skal kun mindre modifikationer til, før den kan dele havneleje med den. Det er så meningen at den skal kunne assistere på den rute når Sejerøfærgen er i dok.

[h3]31. maj 2009[/h3]

[break]

Info…

Navn: Nekseløfærgen

Kaldesignal: OZBG

IMO nr.: 9074377

Længde: 31,35 m

Bredde: 7,40 m

Dybgang: 2,00 m

Passagerer: Sommer 98 – Vinter 48

Personbiler: 4

Bygget: 1993

Motor: Volvo. 465 kW / 2013

Tonnage: BRT 243 – NT 73

Fart: 11 Knob

Værft: Assens Skibsværft. Danmark

Foto: FærgeGalleriet.dk / Ann Søgaard Jacobsen

Tidligere navne…

2014->     Nekseløfærgen

1994->     Agersøfærgen