20. august 2015


Så fik vi lagt de sidste billeder ind af Leonora Christina fra vores sommerferie på Bornholm.

Det første sæt oven for, er billeder fra torsdag aften,  13. august 2015.

Vi skulle sejle med Leonora Christina retur igen den dag. Men da vi holdt på havnen og ventede på vores afgang, ankom Povl Anker fra Sassnitz, og vi så nogle stå på molen ved dens og Hammeroddes leje. Til vores held, gav det frit udsyn over indsejlingen til Leonora Christina og Villum Clausen’s leje. Vel og mærket, på vej hen til det.

Vi havde taget billeder af Leonora Christina tidligere på ferien, men da færgen er så stor, og vi stod tæt på, ( Hvilket er fedt man kan komme ud på det stykke mole langs med ) fik vi den ikke helt om vi ønskede. Men på det lille stykke mole, solen bag os, samt Povl Anker der lå til kaj på den anden side, var så stemningsfyldt. Så vi fik Leonora Christina endnu en gang, og det blev super gode billeder. Det ene ligger Povl Anker i baggrunden.

Vi filmede også, som du kan se længere nede, og til sidst i denne billede serie, er der nogle billeder hvor vi glider ind i havnen i Ystad. Det var så flot et syn.

Vi måtte dog vente lidt på og komme ind i havnen i Ystad, en af Polen færgerne var forsinket i at komme ud af havnen, men hva pokker, fedt for os, så gik der jo lidt længere tid før turen var slut.Det andet sæt billeder oven for, er fra ombord Leonora Christina. Vi ved jo ikke hvornår chancen melder sig igen, så vi var rundt på færgen og tage lidt billeder. Den er virkelig flot, der er tænkt over hvordan det skulle laves som man siger.

Det er lidt blandet, ment på den måde: Der er billeder fra udrejsen og hjemrejsen samtidig. Det mere hvis du undre dig, at nogle gange er det mørkt uden for, og andre billeder er det ikke. Det for at give en helhed, så billederne ikke ligger som kastet ind på.

Det var et utroligt sødt personale, de virkede meget professionelle, og da det blæste lidt på vej hjem, og vi slog nogle slav i forretningen, kunne de også bare pjatte med, i stedet for de var stivstikkere. Så for vores vedkommende, og det vi kunne se med mange af de andre med passagerer, havde alle i vores del af skibet da en oplevelse og de hyggede sig. Det var dejligt og se.

13. august 2015

Så fik vi lavet video’en af vores tur til Bornholm og hjem igen, om bord Leonora Christina. Det var en dejlig tur ud. Vi var oppe og hilse på kaptajnen, det var en stor oplevelse, samtidig med, var vejret perfekt, som også kan ses på nogle af de billeder som er undervejs i videoen.

Der er video hvor vi:

  • Aafsejler Ystad
  • Køre i land i Rønne
  • Nogle billeder om bord på Leonora Christina
  • Hvor den afsejler Rønne, afgangen før vores hjemrejse
  • Vores hjemtur.
  • Ankomst og køre i land i Ystad igen 8 dage senere.

Video’en kan ses længere nede på siden.

11. august 2015


Så fik vi vores billeder udefra af Leonora Christina. Her afsejler den mod Ystad.

Det kan siges det er et vidunderligt sted. Er du naturmenneske, er det helt klart stedet og tage hen. Ærgerligt det er ved at synge på sidste vers.

De har en stor p-plads bag deres terminal, for der er en fantastisk udsigt til deres færger, og man kan se dem tæt på når de sejler. Men i den tid den lå til, måtte jeg foran opmarchbåsene, jeg kunne lige tage billeder igennem hegnet. Men de havde kørt en lastvognstrailer ombord på Leonora Christina, og da trucken der havde kørt den ombord skulle ud fra området, kunne jeg jo lige benytte mig af chancen for portene var åbne. Jeg tror han medvilje lod mig tage billederne færdig, for da jeg tog kameraet ned, først da lukkede portene i. Det kan jeg ikke være mere taknemmelig for, det gav meget bedre billeder.

Nu har vi haft sejlet med dem, og haft kontakt med dem i ankomst / afgangshallen, dette her med Leonora Christina, og Hammerodde fik jeg også lov at træde inde for hegnet og tage et billede. De er altså søde i det rederi. Nu kommer vi efterhånden rundt omkring, og gang på gang, er det dem fra Færgen som viser os færge interesseret velkommen med et smil. Mange andre ser det ud som om vi er en plage, og de drager suk og så videre. Men de ruter som Færgen har, og der hvor vi kommer, der er ingen smalle stræder.

Så efter den her ferie, hvor vi fik besøgt den rute hvor vi endnu ikke har været med, satte prikken over i’et. Færgen har bare den tand mere menneskelighed, og venlighed i land og ombord på færgerne.

6. august 2015


Så er sommerferien gået til Bornholm i år. Turen her over, er foregået via Ystad Rønne, og kommer til at gå samme vej hjem igen. Det er mange år siden, så det har været et glædeligt gensyn. Jeg har ikke sejlet den her vej siden min barndom. Sidste gang gik turen via København Rønne, og Rønne København, og slet ikke hurtigfærgerne, så det var en kæmpe oplevelse. ( Nu er jeg jo også en som godt kan lide fart, og se maskineri arbejde )

Det er en flot færge, indvendig tager den sig fantastisk godt ud. Jeg er ikke designer, men i mine øjne er der kælet for detaljerne. Nå man kommer op på passagerdækket, virker det utrolig meget afslappet, samtidig med det er pænt. Nu er jeg meget nervøs anlagt, og stemningen om bord fik mig fuldstændig ned igen.

Vi fik taget nogle biller og video da vi kørte ombord, samt oppe fra passagerområderne. Ikke nok med det, fik vi lov at komme op og hilse på kaptajnen, det skal siges det var aftalt på forhånd. Men sikke en oplevelse, det var så stort, så jeg anede ikke hvad jeg skulle spørge om. Det er som de siger, oplevelsen gjorde klappen gik ned. Godt min kæreste kunne spørge ind til ting. Samtidig med fortalte kaptajnen også om funktionerne, utrolig flink og imødekommende. Jamen, dem vi snakkede med fra hele turen blev planlagt, til vi mødte kaptajnen, var bare super flinke. Det var en stor oplevelse som jeg kan leve længe på.

( Videoen kommer når vi kommer hjem fra ferie )

23. marts 2013

Leonora Christina er bygget i Australien, på værftet Austal Ships i 2011. Den sejlede mod Danmark den 18. maj 2011, hvor den skulle igennem det farvand hvor der er pirater- Adénbugten og op igennem Suez-kanalen. Nu det er piratfyldt farvand, havde de vagter med om bord, og det forlød da også at der var pirater efter den et par gange. Nu har den farten med sig, så den har kunnet speede op, og sejle fra dem.

Den tog turen op igennem Kielerkanalen og videre syd om Sjælland mod Bornholm, hvor den ankom 8:32 med lyd fra dens horn, og Villum Clausen der besvarede og hilste den velkommen.

Leonora Christina er en stabil færge, hun sejler op til 5 meter bølger. Skulle hun være afløst af en af de andre færger, er det som regel af andre grunde / forhold.

Vi har venner som har tilknytning til Bornholm, og har været med hende. De siger hun kan gynge, men klare hårdt vejr godt.

Den gang der skulle findes navn til færgen, blev der lavet en konkurrence om det. Man kunne gætte et navn, Leonora var allerede nævnt, og det blev også det. Men der var så meget polemik om det, fordi Leonora Christina som den er opkaldt efter, blev kaldt landsforræder. Hun havde ikke noget med Bornholm at gøre, den gang sad hun i fængsel på Hammershus.

Men alligevel synes navnet at passe godt til skibet, det lyder friskt og færgen ser frisk ud med den form den har 🙂

Info…

Navn: Leonora Christina

Kaldesignal: OWGM2

IMO nr.: 9557848

Længde: 112,6 m

Bredde: 26,2 m

Dybgang: 4,85 m

Passagerer: 1.400

Personbiler: 359

Overfartstid: 1 t. 20 min. ( Rønne – Ystad )

Bygget: 2011

Motor:

  • Dieselmotorer / Waterjetter
  • 4 stk. MAN 20V 28/33 D. 9,1 MW

Tonnage: BT 6.402 – NT 500

Fart: 40 Knob

Værft: Austal Ships AUS. Australien

Foto / Video: FærgeGalleriet – Danske Færger og Krydstogtskibe