[h3]26. december 2019[/h3]

IDA på bedding ved Brdr. Petersen Maskinfabrik, hvor den er i gang med sin årlige vinter renovering 26. december 2019

[h3]19. januar 2019[/h3]

[break]

Så er IDA igen på bedding ved Brdr. Petersen i Gilleleje, hvor den også ligger vinteren over. Så den er “hjemme” ved os igen. Det er et flot skib, men de gør vitterlig også meget for det. 

På det første billede, kan man i baggrunden se Issehoved, som en overgang sejlede mellem Samsø og Århus.

Man kan støtte dem, ved at melde sig ind i IDA’s venner. Det er vi. Du kan klikke på linket neden for, som sender dig til deres side.

Klik her for IDA’s venner…

[h3]20. januar 2017[/h3]

[break]

Ida der ligger til kaj i Gilleleje ved Brdr. Petersen igen i år, hvor den over de næste år i vintermånederne, skal renoveres.

[h3]18. december 2016[/h3]

[break]

Vi var en tur forbi Gilleleje havn, som vi tit er når vi handler ind. Og i dag lå færgen IDA på bedding ved Brdr. Petersen. Vi måtte lige have lidt billeder af den.

[h3]2. august 2016[/h3]

[break]

Vi var på mission ny Scandlines færge, Berlin. Og på vejen der ned, holdt vi pause ved Farø broen. Der blev vi enige om, vi skulle da over og prøve at sejle med færgen Ida. Den er godt nok flot, og sikke en hyggelig tur. Dog kunne vejret have været ønsket bedre, men det er jo som det er.

Vi fik taget lidt flere billeder, og Johnni var neden under og tage lidt billeder af passager området. Videoen måtte vi have med, vi fik rullet vinduet ned, så der kunne komme lidt lyd med fra færgen. Vi må se om vi kan komme ud en anden gang, hvor det ikke regner.

[h3]7. februar 2015[/h3]

[break]

IDA, der er på bedding ved Brdr. Petersen i Gilleleje.

[h3]21. december 2014[/h3]

[break]

IDA, der stadig ligger i Gilleleje ved Brdr. Petersen.

[h3]11. november 2014[/h3]

[break]

Så var vi lige en tur forbi Skansehage i dag, og IDA lå der stadig. Vejret var pragtfuldt i dag, og med solen på, ser den jo fantastisk flot ud.

[h3]3. november 2014[/h3]

[break]

Ida er en tur i Gilleleje. Den skal formentlig på værft ophold siden den er her. Her ligger den i inderhavnen, ved siden af Skansehage, som er ved at blive bygget om til husbåd.

[h3]30. juli 2012[/h3]

[break]

Ida fungerer som en sommerfærge. Mange af de færger som har sejlet ved Møn og Lolland-Falster blev overflødige da dæmningen og broerne blev bygget. Men denne rute er blevet bevaret, og holdes i gang. Der er trafik over, som nok mest bruges til hyggeture og genvej for de lokale. Men for færgeentutiaster som vi er, er det jo kun godt, det er jo et stykke historie for os som kun husker tiden med broerne…:-)

Info…

Navn: Ida

Kaldesignal: OXNG

IMO nr.: –

Længde: 30 m

Bredde: 7,30 m

Dybgang: 3,15 m

Passagerer: 98

Personbiler: 12

Bygget: 1959

Motor: 1 stk. Alpha Diesel. 1 propel for og 1 agter

Tonnage: BRT 97,37 – NRT 35

Fart: 10 Knob

Værft: Brdr. Vennike. Stege Skibsværft. Danmark

Foto / Video: FærgeGalleriet.dk

[break]