15. februar 2014


Scandlines Terminal i Helsingborg. Billederne indefra, er fra afgangs hallen. Men ankommer fra færgen og går ind i glaskorridorer nederst, og går ud til færgen igen via korridorer oven over.

25. februar 2013

Der hvor Scandlines Terminalen er, var der i gamle dage vand. Der har i mange mange år været færgefart der, men i gamle dage var færgelejerne hvor HH-Ferries i dag ligger, samt hvor Sundbuss Pernille ligger. Når man går ud over gangbroen til Sundbuss Pernille, så går du faktisk også over et 3. havneleje.  Det var de tidligere DSB færger som lagde til der. Når bilerne holdt og skulle med færgen, hold de langs stationen, da der egentlig ikke var et rigtigt opmarch område, som man kender i dag. Og den statue som står på molen ved Kronborg, stod faktisk ved Helsingør station i tidernes morgen, selv om man ikke kan forestille sig det i dag.

Den gang sejlede der også færger fra molen ved Kronborg, det var LB færgerne. Så aktivitet må man sige der altid har været i havnen, sammen med det gamle værft.

Men op igennem årene, blev havnen udvidet, og området hvor Scandlines er i dag, blev fyldt op og kunstigt anlagt, og der blev derved to havnelejer mere. På den rute sejler der de to store færger, Tycho Brahe og Aurora Af Helsingborg, og den lidt mindre færge Hamlet.

24. juni 2011


Hamlet er i 2011 blevet renoveret indvendig. Passagerområdet har fået en ordentlig overhaling så den er mere åben og passagervenlig. Vi har været ude og sejle med den, og det er blevet rigtig flot, det har de gjort godt.

Info…

Navn: Hamlet

Kaldesignal: OZMH2

IMO nr.: 9150030

Længde: 111,20 m

Bredde: 28,20 m

Dybgang: 5,3 m

Passagerer: 1000

Personbiler: 244

Bygget: 1997

Motor:

  • 4 stk. Wärtsilä Diesel. 6.120 kW
  • 4 stk. Azimuth

Tonnage: BT 10.067 – NT 3.020

Fart: 14 Knob

Værft: Finnyards. Finland

Foto / Video: FærgeGalleriet.dk