[h3]14. august 2021[/h3]

Ruten, Bøjden-Fynshav, var jo sejlet af Færgen, som også havde Bornholmsruten samt øvrige andre ruter. Den blev overtaget af Mols Linjen, som vandt udbudet. De har valgt at male skibene tilbage i de gamle BornholmsTrafikken farver. 

Her er det færgen Fynshav, der ankommer til Bøjden havn. Johnni var op tur der nede, og fik den, da den lagde til. Det er lidt hyggeligt, og se den i de farver. Det er samme farver, som Bornholmerfærgen, Povl Anker er malet i.

Mols Linjen har overtaget ruterne, som før var sejlet af Færgen.

[break]

[h3]29. juni 2015[/h3]

Kyholm er blevet til Fynshav. Hun blev indsat på ruten Bøjden – Fynshav 13. marts 2015, hvor den har erstattet Odin Sydfyen. Odin Sydfyen er herefter blevet solgt til Ålandsøerne, hvor den skal sejle indenrigs.

Fynshav er blevet indsat med nyrenoveret kundeområder. Den har fået den helt store overhaling. Den byder på helt nyt pendlerområde, hvor den tilbyder gratis Wi-Fi.

Efter den måneds værft ophold har den også fået:

 • Moderniseret passagerområder
 • Nye møbler
 • Dens shop område er lavet stører
 • Nye toiletter
 • Nye saloner til familier med børn og hund
 • Færgens maskineri har fået den helt store overhaling

Fynshav er blevet rutens primær færge. Den har fordoblet kapaciteten på ruten. Den vil tage 90 biler samt 550 passagerer med.

I sommerperioden, vil den blive assisteret af Frigg Sydfyen, som stadig er på ruten. Den står også for at skal have opgraderet dens områder på et tidspunkt.

/kilde: Færgens pressemeddelelse der kan læses her

[h3]31. maj 2015[/h3]

[break]

Min kæreste og Johnni som jeg har hjemmesiden sammen med, var med på Bøjden – Fynshav overfarten, og der fik min kæreste taget nogle billeder ombord på Fynshav.

[h3]18. maj 2014[/h3]

[break]

I forbindelse med Nordic Ferry Service skiftede navn til Færgen, har de også lavet om på farverne på deres færger. De er blevet malet om efterhånden som de er kommet på værft. Den seneste er Hammerodde, som skulle være den sidste i rækken. Men her i pinsen har Johnni været på tur til Kalundborg, hvor han fangede Kyholm der kom ind med dens nye farve, samt Kattegat som ligger i baggrunden.

På Samsø snakkes der om de vil bygge en færgehavn i Ballen, hvor færgen til Sjælland skal sejle ud fra. Nu sejler den om spidsen af Samsø og ligge til på siden mod Jylland, men ved at ligge den til Ballen, vil der kunne skæres en halv time af. Men hvornår og om det sker, ved vi ikke, det er bare hvad vi har hørt.

[h3]13. september 2013[/h3]

[break]

Vi var nede og skulle tage billeder af færgen Kattegat inden sejladsen blev indstillet. Og da vi kom, havde Kyholm lige lagt fra, så vi greb chance for flere billeder af den.

[h3]4. april 2012[/h3]

[break]

Johnni var en tur i Kalundborg, og fik skudt nogle nye fine billeder af Kyholm.

[h3]23. august 2009[/h3]

[break]

Kyholm sejler imellem Samsø og Kalundborg. Den er den ene af to færger som sejler til øen. Kanhave sejler fra Sælvig til Hou i Jylland. Den sejler for rederiet Nordic Ferry Service, som også driver ruterne:

 • Bøjden – Fynshav
 • Fanø – Esbjerg
 • Ystad – Rønne
 • Rønne – Køge
 • Spodsbjerg – Tårs

Info…

Navn: Fynshav

Kaldesignal: OZPH

IMO nr.: 9183025

Længde: 69,2 m

Bredde: 14,8 m

Dybgang: 3,2 m

Personbiler: 90

Passagerer: 550

Bygget: 1998

Motor: 2.866 kW

Tonnage: BT 3.380 – NT 1.014

Fart: 14,8 Knob

Værft: Ørskov Christensen Staalskibsværft. Danmark

Foto: FærgeGalleriet.dk

Tidligere navne…

2015->     Fynshav

1998->     Kyholm