[h3]26. maj 2013[/h3]

[break]

Vi var ude og tage billeder af Norwegian Star i dag, og så kunne vi se på MarineTraffic at, søreme om ikke Fulton lå ud for Snekkersten. Det sjove er, nu har Georg Stage lige været i Gilleleje, og vi fik billede af den, og så snakkede vi om, nu kunne det være rart vi også fik foreviget Fulton nu vi var i gang…, og så kom den. 🙂 Det kunne ikke passe bedre.

Fulton er i dag ejet af Nationalmuseet, som overtog den i 1970 og har den som museumsskib sammen med Fulton’s Venner. Den har sejlet med socialt belastede unge som var anbragt på Fulton. Dog har skoler og institutioner også mulighed for at sejle med den.

Fulton er en tre mastet skonnert, der blev bygget på C. L. Johansens Skibsværft i Marstal i 1914. Den blev bygget til Kaptajn Marius Eriksen, og sejlede den gang med bla. klipfisk fra Newfoundland til Spanien. Fulton var dog i svensk eje en del år, fra 1923 til 1959, hvor den blev solgt til Danmark, og sejlede rutefart, ind til Nationalmuseet overtog den i 1970.

Den har været under Fulton Stiftelsen ind til 2013, hvor den blev overtaget af Fulton Fonden, som blev oprettet af Fulton’s Venner. Man kan blive medlem af Fulton’s Venner, og give støtte. Har man mulighed, og ønsker at Sponsorer dem, er det også muligt. Under den nye fond, sejler Fulton stadig med unge fra skoler og ungdomsskoler.

Navnet Fulton kommer af Marius Eriksen opkaldte den efter en ingeniør Robert Fulton.

Info…

Navn: Fulton

Kaldesignal: OYOT

IMO nr.: 7222499

Længde: 38 m

Bredde: 7 m

Dybgang: 2,93 m

Stormastens højde: 24,5 m

Sejl: 11

Sejlareal uden bredfok: 360 m2

Bredfok: 90 m2

Tovender: 60 stk.

Elever: Op til 5

Besætning: 3

Overnattende: 35

Bygget: 1914

Motor: Scania 316 BHK

Tonnage: BT 101

Fart:

  • Med sejl – Max 13 Knob
  • Med motor – Max 9 Knob

Skrog: Eg

Dæk: Sibirisk Lærk

Master: Douglas Fyr

Værft: C. L. Johansens Skibsværft i Marstal. Danmark

Foto: FærgeGalleriet.dk