[h3]4. maj 2013[/h3]

[break]

DP Gezina er den tidligere Simara ACE som sejlede på ruten Helsingør – Helsingborg. Den kom til i tidernes morgen, fordi Sundbusserne lukkede deres rute imellem Danmark og Sverige. Ruten blev herefter overtaget af ACE Link, som fra start satsede stort, med at bestille to nybygninger, henholdsvis Siluna ACE og Simara ACE. De skulle erstatte Sundbuss Pernille som hidtil havde sejlet på ruten.

Det viste sig dog at der ikke var det passagerantal, som de nye færger kunne tage, og mange boykottede de nye færger. Der var mange som sejlede frem og tilbage med de gamle Sundbuss færger, de spiste om bord og hyggede sig, men på de nye færger var ikke den gamle og hyggelige atmosfære.

Det gik dog så skidt at ACE Link d. 16. oktober 2009 måtte indsende meddelelse til Retten i Helsingør om betalingsstandsning. De sejlede dog videre, men med nedsat kapacitet. De valgte at indsætte Siletta ACE, den tidligere Sundbuss Pernille i stedet for de to andre. Siluna og Simara blev herefter oplagt i Helsingborg Havn, hvor de lå lige ind til 2011.

Den 17. september 2011 sejlede de mod Holland, hvor de blev bygget om til offshore skibe, som kunne huse arbejdere inden for offshore virksomhed, en form for hotelskib kan man vel godt kalde det. Så Siluna ACE blev omdøbt til DP Galyna og Simara ACE blev omdøbt til DP Gezina.

Siletta ACE sejler stadig her i 2013 på ruten Helsingør – Helsingborg, men igen som Sundbuss Pernille, da rederiet Sundbuss blev oprettet igen på ny efter ACE links konkurs.

Info…

Navn: DP Gezina

Kaldesignal: PJMX

IMO nr.: 9295103

Længde: 60,4 m

Bredde: 11,4 m

Dybgang: 2,8 m

Bygget: 2007

Motor:

  • 3 stk. Volvo Penta Diesel. 2.133 kW
  • 2 stk. Azimuth

Tonnage: BT 1.665 – NT 500

Fart: 14 Knob

Værft: Riga Shipyard. Polen

Foto: FærgeGalleriet.dk

Tidligere navne…

2011->     DP Gezina

2007->     Simara ACE