Så fik vi besøgt Danish Maritime Fair, som er ved at blive afholdt i Bella Centret. Vi valgte at køre der ind på første dag, 7. oktober 2014. Hele eventen bliver afholdt over 4 dage, med start 7 og slut 10 oktober 2014.Det er første gang Danmark er vært for sådan en event. Der var udstillere for mange forskellige lande, med hver deres ekspertise.

Der var mødt ca. 180 udstillere op, fordelt over producenter af udstyr, rederier, oplysninger til maritim uddannelses, Søfartsmuseet fra Helsingør, omf.

Dørene åbnede kl. 12 for os gæster. Da jeg ankom, startede jeg med at tage en rundtur, for lige at se hvad det var. Jeg havde bestilt billet på nettet, så da jeg kom, var det bare at vise den, så nemmere indgang kunne det ikke blive. Førstehåndsindtrykket var rigtig godt. Det er en god måde som de har sat standene op på, det er overskueligt, og nemt at komme rundt. Mange steder er de sat så tætte, så hvis der er mange, er det næsten ikke til at komme til. Men her er det åbent og overskueligt.

Da jeg havde været det hele rundt, var det tid til at gå i dybden. Selv om det ikke er firmaer som hr. og fru. Danmark ville komme i kontakt med, eller det er en messe som andre. Var der til gengæld mange ting som var værd at se. Mange af dem som var der, kom jo med den interesse, som når jeg går til fotomesse, hvor kamera er en lige så stor del, på vores webside. Hvor den her messe, er en hvor det er interessant.

På de forskellige stande så man f. eks. en motor med en propel, diverse ventiler og pumper, leje som blev smurt imens det kørte, en eller anden rensedims ( Fandt aldrig ud af hvad det var til )

Jeg fik forklaring på et system som kunne filtrer olie og vand, så spildeolien blev renere, og nemmer at komme af med. Det er selvfølgelig ikke noget jeg kender til, men af se og få fortalt, var interessant.

Kl. 14:00 åbnede messe officielt, det skete med tale fra Jenny N. Braat, som er direktør for Danske Maritime, samt tale fra Maritime Danmarks administrerende direktør, René Wittendorff. Her på billedet er det René Wittendorff der holder tale.

Hvad vi kunne forstå, var det også et podie, hvor personer kunne holde et foredrag for de fremmødte, som måtte have interesse i det.

Der var især en stand jeg var meget fascineret af. Det var udstyret til en bro. Den var opstillet med en simulation i gang. De sagde det nemt kunne være en bro som var på en færge Spodsbjerg Tårs, eller DFDS færge. Nu kender jeg ikke til sådan noget, det ikke lige er en bro, jeg bruger mest tid på. Men med den teknik, ser det nemt ud, selv om der nok er en masse gemt, som man skal have sat sig ind i.

Men de var søde og fortælle hvordan det hele fungerede. På billedet er det en fra standen som sidder og betjener den.

Uden for havde de placeret en lastbil, hvor der er en redningsflåde som dem man ser hænger bag på skibene.

Det er redningsflåder, hvor man fra stor højde kan gå ind og spænde sig fast, og den vil blive udløst og falde i vandet, og derefter rette sig selv op igen. Det er helt klart en fordel, hvis de fleste på skibet er oppe omkring broen, så skal de ikke så langt ud, før flåden er der.

Når vi har set dem på skibene der passerede hotellet hvor vi var på ferie, så de ikke så store ud, men når man kommer tæt på, er der alligevel en hvis volumen på dem. Det er redningsbåde som kaldes Free Fall Lifeboats.

Sammen lagt var det en god oplevelse, og hvis muligheden byder sig, og der kommer et Danish Maritime Fair 2015, kan det ikke afvises at jeg skal ind og se det igen. Som skrevet før- selv om det ligger lidt ved siden af min interesse, var det alligevel en stor oplevelse, det er et helt andet Spectra, af det jeg kender til skibene.