[h3]Fyn siden 2. juni 2013[/h3]

 [break]

Johnni var en tur på Fyn, og holdt ind ved det gamle færgeleje, som stort set er helt væk. De har dog ladet et minde stå tilbage om den gang der var livlig trafik over bæltet, hejset til de tidligere ramper.

Havnelejerne er der også stadig, hvilket vi synes er godt. Det er jo en epoke som har stået på i mange år, og fordi de vælger at bygge en bro, er det jo et stykke færgefart som sluttede. Selvfølgelig er broen en nødvendighed med den trafik der er i dag, så vi er glade for at der er lidt levn tilbage fra den gang. Det er jo det som vi husker fra vores barndom, når vi skulle på ferie på Fyn eller Jylland.

[h3]Sjællands siden 3. august 2012[/h3]

[break]

På turen hjem fra vores fototur på Fyn, holdt vi ind ved Storebæltsbroen. Vi skulle ind og slappe af, inden den sidste del hjem blev foretaget. Ikke så langt væk fra tankstationen, imod campingpladsen, var resterne fra den gang Storebæltsfærgerne sejlede. På Sjællandssiden er der bevaret en tilkørselsrampe til de gamle færger, hvor på fynsiden, står hejseværket.

Men det da meget sjovt at se, for det er jo mange år siden, og mange af børnene i dag, aner jo intet om hvorfor den står der, ellers har de været så små at de ikke kan huske de har sejlet med dem. Det er et stykke historie, og vi må håbe de aldrig fjerner rampen, og fylder havnelejerne op… 🙂