[h3]9. september 2017[/h3]

[break]

DanPilot Alfa ses her ligge til kaj ved Gedser havn. Den er en af to nybygninger, som skal servicere de to travleste områder, hvilket er Gedser og Skagen. Den ser mere strømlignet ud, end de andre mindre skibe som man kan støde på i de forskellige havne.

Grunden til den og søsterskibet DanPilot Bravo er så strømlignet og større, er de skal kunne tage flere lodser med, så når de er ude, at de kan servicere flere skibe ved hver tur, og når de er så spidse i det, vil de kunne stå bedre i søen ved høj fart. De er desuden udstyret med en bulp, som ellers ikke er på mindre skibe, hvilket igen giver en bedre søgang.

DanPilot Alfa er bygget i 2016, og er introduceret sidst i November i Svendborg, inden den er blevet sat i service i Gedser. DanPilot Bravo er leveret i februar 2017, og er i service ved Skagen.

Begge skibe er bygget ved værftet Baltic Workboats Shipyard i Estland. DanPilot er jo ejet af staten, så derfor var ordren i udbud i EU. De burde jo være bygget her i Danmark, når vi har muligheden for det, men der er jo regler.

Info…

Navn: DanPilot Alfa

Kaldesignal: OXEB2

IMO nr.: 9812030

Længde: 20 m

Bredde: 6 m

Dybgang: –

Bygget: 2016

Motor: 2 stk. Volvo Penta D16HM. Ydelse på hver 956kW

Tonnage: –

Fart: 25 Knob – Max 30 Knob

Værft: Baltic Workboats Shipyard i Estland

Foto: FærgeGalleriet.dk